Laddar

Almtuna nollade – föll mot serieledarna

Ett mål. Mer krävdes inte för Timrå mot Almtuna. "En besvikelse".

delningar

Redan i den första perioden avgjordes matchen mellan hemmalaget Almtuna och serieledarna Timrå.

Då frispelades bortalagets John Westin framför mål och rakade in den.

1-0, ett resultat som stod sig hela matchen ut.

– Det är klart det är en besvikelse. Vi skjuter tio skott på mål och kommer inte till några direkta lägen, säger Almtunas tränare Marcus Ragnarsson 

Ett ovanligt hockeyresultat, men att Almtuna inte lyckades göra några fler mål handlade mer om att de var uddlösa än att Timrås målvakt Henrik Haukeland storspelade.

Visst fick laget ett par lägen i slutet av matchen efter att Almtuna-tränaren Marcus Ragnarsson tagit ut målvakten Oscar Fröberg, men laget var förtvivlat uddlösa framåt.

Vad var det som inte funkade? – Det är ganska mycket så klart. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad, men Timrå gör det svårt för oss. De är ett tajt lag och jobbar lite hårdare, fortsätter Ragnarsson.

I stället var det serieledarna Timrå som skapade lägena. Ett av de fick Jeremy Boyce-Rotevall, men helt fri med Fröberg missade han eller snarare gjorde Oscar Fröberg en mycket fin räddning.

1-0 stod matchen ut och Almtuna är därmed kvar som sexa i tabellen. I nästa omgång väntar Oskarshamn för Uppsalalaget.

– Nu har vi två raka torsk så det gäller att lyckas få fram så mycket energi som möjligt till den matchen – nu har vi revanschlust, avslutar Ragnarsson.

Hockeyallsvenskan Almtuna – Timrå: 0-1 (0-1)(0-0)(0-0)

Skott: (1-10) (4-11)(5-8) Publik: 1487

Relaterade artiklar