Laddar

Almtuna värvar forward med SHL-meriter: ”Väldigt bra karaktär”

Han har hunnit med spel i SHL, hockeyettan och även i Almtuna. Nu är det klart att forwarden Fredrik Forsberg, förra säsongen i Väsby och hockeyettan, förstärker Uppsalaklubben.

delningar

Den 20-årige forwarden har spelat ungdomshockey för Nacka, juniorhockey för Djurgården där han också debuterade i SHL för två säsonger sedan då han noterades för 14 grundseriematcher och en slutspelsmatch för klubben.

Förra säsongen spenderade han framför allt i Väsby i Hockeyettan där han gjorde 20 mål och åtta assist på 34 matcher innan det blev ytterligare sex mål och två assist på fem kvalmatcher.

Fredrik Forsberg var även utlånad till just Almtuna i sju matcher och noterades då för ett mål.

Nu står det klart att han ansluter till Almtuna på permanent basis till den kommande säsongen efter att han skrivit på ett kontrakt på ett år.

– Fredrik är en skridsko och tempostark spelare som därför passar bra in i vårt sätt att spela Ishockey. Fredrik har en bra attityd och vill vinna till varje pris och som dessutom gillar att tävla och vi bedömer det som en spelare vi kommer få ut mycket av i vårt lag. Vi har en tydlig roll för Fredrik och vi vet vad det är vi vill få ut av honom, säger sportchefen Tobias Pehrsson.