Laddar

Almtunas repris: Snabba mål och ny poäng

Almtuna hade en ny trepoängare inom sikte – men laget tappade och föll efter förlängning hemma mot Björklöven (3–4).

delningar

Mot Leksand senast gjort Almtuna mål efter 17 sekunder och vann med 1–0. Lagets förmåga att sätta tidiga mål fortsatte på fredagskvällen i hemmamötet med Björklöven.

Redan efter 54 sekunder slog David Vallorani till med ett slagskott strax innanför blå. Det väl trafikerat framför Björklövens målvakt Adam Werner som var chanslös på skottet. Målet var kanadensarens allra första mål i Hockeyallsvenskan efter att tidigare under säsongen skrapat ihop tre assist på kontot.

Hemmalaget trummade vidare och hade medvind i jakten på sin fjärde raka fullpoängare, och efter 11.29 var det Jacob Svenssons tur att slå till med sitt första mål för säsongen. Det var ett hårt skott från blålinjen och även vid det här skottögonblicket var det mycket folk framför kassen och Werner hade inte mycket att göra på det målet heller.

Det här med tidiga mål sannerligen ha blivit Almtunas melodi på allvar. Andra perioden var bara 26 sekunder gammal när Ludvig Nilsson slog in 3–1.

Ny seger var i sikte men två utvisningar ställde till det. Björklöven fick chans att spela fem mot tre i 46 sekunder och Austin Farley hann då sätta reduceringen – och för att inte det var nog tryckte han även in kvitteringspucken i inledningen av tredje perioden.

Båda lagen hade chanser att avgöra men matchen gick till förlängning. Där bjöd  Axel Ottosson på ett hårt skott i stolpen, men han fångade upp returen, och bjöd på en soloprestation och avgjorde mötet.

Två poäng till Björklöven.

Almtunas svit på tre raka fullpoängare bröts därmed – men man har trots allt fem raka matcher utan förlust efter 60 minuters spel. Det är så klart mycket starkt.

Relaterade artiklar