Laddar

Almtunas trendbrott inte tillräckligt bra

Trendbrott – men inte ett tillräckligt bra sådant. Så kan man sammanfatta Almtunas match mot Pantern.

delningar

Almtuna som blivit nollat de två senaste matcherna, mot Södertälje hemma (0–2) och Vita Hästen borta (0–7) bröt trenden i hemmamötet med Pantern (1–3) på fredagskvällen, genom att göra mål.

Det var också ett glädjebesked att det var Oscar Pentler, den egna produkten, som bröt Almtunas måltorka när matchuret stod på 18.24 i den första perioden. 18-åringen överlistade Panterns målvakt Robin Jensen på ett friläge och gjorde sitt första mål för Almtuna och i Hockeyallsvenskan.

Uppsalalaget hade ledningen efter den första perioden och även om skotten var 7–12 var det en rättvist sådan då man skapat fler målchanser än skåningarna.

Men trots det trendbrottet, målet alltså, blev det återigen noll poäng i ett Almtuna som för ett par veckor sedan radade upp segrar och låg tvåa i tabellen.

Pantern vände och tog tre poäng, och det började med att Sebastian Dyk bokstavligen vräkte in kvitteringen från nära i slutet av den andra perioden.

Almtuna verkar sakna självförtroende då många avslut var rent av svaga, och det bäddade upp för Pantern som först ordnade 2–1 i spel fem mot fyra i tredje perioden när Dennis Svensson slog in 2–1 och när Robin Dahse ordnade 3–1 i tom bur var Panterns seger ett faktum.

Almtuna halkar ner till en sjätte plats i tabellen, och Pantern är ny trea.

Relaterade artiklar