Laddar

Almtuna siktar på fjärde raka – med en debutant

Tre raka segrar och en fjärde plats – då siktar Almtuna på en ny trepoängare när Björklöven kommer på besök i Gränbyhallen.

delningar

Seger mot Leksand på bortais senast med 1–0, och dessförinnan två raka trepoängare. Totalt nio poäng av nio möjliga den senaste veckan och i kväll laddar Almtuna upp för sin fjärde raka när tabellfemman Björklöven gästar Gränbyhallen.

– Jag ser fram emot att möta Björklöven som är ett klassiskt och roligt lag att spela mot samtidig som vi har en bra känsla i gruppen efter tre raka vinster. Det ska bli kul, säger Almtunas tränare Marcus Ragnarsson under den frivilliga träningen på fredagsförmiddagen.

Almtuna är just nu fyra i tabellen efter senaste tidens imponerande facit.

– Vi har kommit tillbaka på det sättet vi vill spela efter AIK hemma och Timrå borta som var mindre bra. Vi vill spela med hårt jobb och åka mycket skridskor och ha bra bedömningar och beslut med pucken.

I segermatchen mot Leksand blockade man många skott och låg i skottlinjen och tvingade dalalaget till avslut från dåliga vinklar.

– Vi pratar mycket om vilka ytor motståndarna kan få skjuta pucken på, och då har vi täckt av returytor så det blir lite skott utifrån. Sedan räknar vi också farliga skott i slottet och där har vi legat bra med fyra, fem, sex avslut bara per match. Kan vi hålla motståndarna någonstans där har vi chans att ta poäng i alla matcher.

Lucas Sandström värvades från just Björklöven den här säsongen men skadade sig under försäsongen i augusti. I kväll debuterar han mot sitt gamla lag.

– Han ska börja som extra forward. Han har varit på is med full kontakt i en veckas tid. Det kanske är fysiken som saknas lite. Han drar på sig mjölksyra väldigt fort. Men tanken är att han ska komma in några byten varje period, säger Marcus Ragnarsson.

Almtunas fina svit: Almtuna–Västervik 4–1 Almtuna–BIK Karlskoga 5–2 Leksand–Almtuna 0–1

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten