Laddar

Andra raka förlusten för Almtuna

Efter säsongspremiären i fredags mot Djurgården spelade Almtuna nu ikväll mot Västervik.

delningar

I fredag gjorde Almtuna säsongspremiär när de spelade sin första försäsongsmatch mot Djurgården där de förlorade med 3-4.

Idag stod Västervik för motståndet i Pinbackshallen och i den första perioden var det många felpassningar med ett böljande spel fram och tillbaka. Den första perioden slutade mållöst.

Desto målrikare var det i den andra perioden och det började redan i den första minuten av den andra när lagkaptenen i Almtuna, Per Svensson, sköt 1-0 för hemmalaget efter en pass från Luke Pither. Redan tre minuter senare kunde Västervik kvittera när Tony Pappila kontrade in 1-1.

I början av den 16:e minuten av den andra perioden kunde Västervik ta ledningen i matchen när det var kaotiskt framför Almtunas mål. Målvakten Oscar Fröberg fick inte kontroll på pucken och Patrik Blomberg kunde peta in den i mål.

I tredje perioden jagade Almtuna en kvittering och och de var ytterst nära två gånger på kort tid. Först sköt John Dahlström i vänsterstolpen, sex minuter senare sköt Victor Rollin-Carlsson klockrent i ribban. Den förlösande kvitteringen kom tio sekunder senare när Victor Rollin-Carlsson fintade bort målvakten och passade till Erik Flood som kunde skjuta pucken i praktiken en tom kasse.

I förlängningen var det tre mot tre spel och Joakim Hedblad avgjorde för Västervik redan efter 40 sekunders spel.

Nästa försäsongsmatch är 30 augusti när Almtuna spelar hemma i Gränbyhallen mot Västerås.

AlmtunaVästervik

2-3 (0-0,1-2,1-0,1-0)

Skott: 27 – 24.

Mål Almtuna: 1-0 (21.15) Per Svensson. 2-2 (52.52) Erik Flood.

Mål Västervik: 1-1 (24.23) Tony Pappila. 1-2 (36.09) Patrik Blomberg. 2-3 (60.41) Joakim Hedblad.

Relaterade artiklar