Laddar

Anrik klubb förbereder för omfattande flytt

Bygget av ny bron över Fyrisån tvingar klubben att flytta efter ett halv sekel på samma plats.

delningar

Nyligen öppnade Uppsala Bangolfklubb dörrarna för för den 54:e säsongen vid evenemangsområdet KAP i närheten av Studenternas IP, där verksamheten bedrivs. Men det här blir också det sista året på platsen eftersom klubben nästa år öppnar nytt omkring 300 meter söder om den nuvarande anläggningen.

Orsaken till flytten är den bro över Fyrisån som ska byggas i höjd med Kungsängsesplanaden. Ett beslut Uppsala kommun tog i vintras. Byggområdet kommer gå rakt genom befintligt banområde. Trots beslutet och kostnader på omkring 11 miljoner kronor ser klubbchefen Carl-Johan Ryner fram emot flytten.

– Om allt går som planerat kommer vi bland annat ha en inomhusservering i två våningar. Precis som tidigare kommer vi ha tre banor, varav en med konstgräs, säger han.

Det finns även planer på att möjliggöra spel under vinterhalvåret.

– Förhoppningen är att få loss pengar till att bygga en inomhushall, som då skulle bli vår fjärde anläggning, säger Carl-Johan Ryner.

Hur ser intresset för bangolf ut i Uppsala? – Vi märker en uppåtgående trend hela tiden och de tre senaste åren har vi slagit vårt besöksrekord varje år.