Laddar

Apotea-grundaren välkomnar nya jättesatsningen

På måndagen avslöjades att Axfood, med butikskedjorna Willys och Hemköp i portföljen, startar ett digitalt nätapotek. Nu välkomnar Apotea-grundaren den nya konkurrenten. ”Förlorarna på det här är apoteken på stan”, säger Pär Svärdson.

delningar

måndagen avslöjade tech-sajten Breakit att Axfood, med butikskedjorna Willys och Hemköp i portföljen, planerar en hemlig storsatsning på ett nätapotek som ska bli en direkt konkurrent till marknadsledaren Apotea som håller till i Morgongåva.

Apotea-grundaren och ägaren Pär Svärdson välkomnar den nya konkurrenten Hubia med Axel Johnson-gruppens investeringsbolag Novax och e-handelsentreprenörerna bakom Lenson.

– Förlorarna är de traditionella detaljisterna. Om konkurrensen blir hårdare på internet så växer den sektorn, och då blir förlorarna de som är svagast på stan. Ju hårdare kampen på på internet är, desto fler kunder kommer att drivas dit, säger Pär Svärdson till Breakit som är förvånad att det har dröjt så länge.

– Jag tycker att det här kommer lite sent. Jag trodde att vi skulle få en tuff nätkonkurrent när vi omsatte 30 miljoner. Så om Apotea omsätter 1,5 miljarder i år så är det lite tuffare för en konkurrent att komma in nu.