Laddar

Appen som gör ditt hem energismart

Den nylanserade appen ska göra ditt hem mer energismart på ett enkelt sätt. 

delningar

Företaget Greenely AB och Svensk Fastighetsförmedling har startat ett samarbete och har lanserat appen Greenely. Appen analyserar och visualiserar energibeteendet hos användarna och kan enkelt följa sin elanvändning över tid eftersom att data laddas ned automatiskt.

– Vi vill underlätta för våra kunder att följa och påverka sin energiförbrukning – för att hushålla med såväl pengar som miljö. Med en smart och användarvänlig app blir detta så mycket enklare och roligare, säger Johanna Gavefalk, marknadschef på Svensk Fastighetsförmedling.

Olika datorkällor analyseras, jämför hushållet med likartade hushåll och beräknar besparingspotentialen i hemmet. Användaren får se analyser av trenden av energiförbrukningen.

– Studier har visat att intresset för energianvändningen i hemmet, och viljan till beteendeförändring, är som störst när man flyttar till en ny bostad. Detta samarbete ger oss därför en unik möjlighet att hjälpa nya bostadsägare få insikter kring vilka investeringsåtgärder som lämpar sig för deras hem samt en känsla av trygghet kring deras hems energianvändning, säger Mohammed Al Abassi, Marknadsansvarig på Greenely AB.

Appen finns att ladda ned på Apple Store och Google play.

Relaterade artiklar