Laddar

Många deltog återigen i skolvalet

"Det är bra att allt fler blir medvetna om möjligheten att välja skola."

delningar

Uppsala lyckades även i år med att få många att delta i skolvalet, då 95 procent gjorde ett aktivt skolval. Dock var det något sämre än under fjolåret då andelen väljare uppgick till 96,7 procent. Preliminära siffror visar att 96 procent av alla har fått något av sina tre val.

I valet till förskoleklass har 98 procent fått något av sina tre val och i valet till grundskolan ligger andelen på 90 procent som fått något av sina önskemål. Kommunens mål är att så många som möjligt ska göra ett aktivt skolval.

– Det är bra att allt fler blir medvetna om möjligheten att välja skola. Chanserna att vårdnadshavare och barn blir nöjda med sin skola ökar, även om det förstås alltid finns några som blir besvikna över att inte få plats på en vald, populär skola, säger Giggi Thomson, avdelningschef för individstöd, i ett pressmeddelande.

I förskoleklass är det Domarringens skola som haft flest sökande elever, 115 stycken. Tittar man istället på söktryck, hur många som sökt i förhållande till antal platser, ligger Bergaskolan, Vaksalaskolan och Kvarngärdesskolan i topp.

Måndag 12 mars fick vårdnadshavarna tillgång till placeringarna på eBarnUngdom.

Mellan 14 och 26 mars kan man göra omval och senast 30 april meddelas vårdnadshavarna de definitiva placeringarna.

 

Källa: Uppsala kommun