Laddar

Audition för ungdomar med artistdrömmar: "Stort intresse"

Gänget bakom låten Replay som förra året vann och fick spelas in.

För andra året arrangeras Uppsala music camp. I helgen hölls en audition för ungdomar som sökte till lägret. Nu har arrangörerna satt in en extra audition som hålls nu på lördag den 16 mars.

delningar

Uppsala music camp anordnas av Uppsala kommun. Det är ett musikläger där 12 ungdomar i åldrarna 13-18 år får chansen att producera låtar tillsammans med erfarna producenter. Lägret avslutas med en tävling som hålls på Grand den 17 april. Vinnarlåten utses av en jury och publiken. Ungdomarna som vinner får ett artistpaket med handledning, musikvideo och marknadsföring.

– Det handlar om att väcka ungdomars intresse för musik och motivera dem. Detta ger dem möjlighet att producera musik kostnadsfritt och det kan göra att de får ännu större intresse och kan satsa på musiken. Lägret ger ju också en inblick i hur musikvärlden fungerar, säger Tanim Rab, enhetschef Grand och gemensamma evenemang.

Ungdomarna som får delta i lägret väljs ut efter en audition på Grand. En första audition hölls i lördags men nu har arrangörerna beslutat att sätta in en extra audition nu på lördag den 16 mars.

– Intresset var så stort så vi satte in en andra, säger Tanim Rab.

Förra årets vinnarlåt hette Replay. Musikvideon kan du se här.