Laddar

Avgörandets stund är inne för Sirius

Senare i kväll, kring klockan 22.00, vet vi om det blir kval eller om Sirius säsong är över. Uppsalaklubben har allt i egna händer inför bortamötet mot Hammarby.

delningar

Bara timmar återstår innan den sista omgången i bandyns elitserie ska avgöras, och Sirius har allt i händerna inför den svåra bortamatchen mot HammarbyZinkensdamm. Vid seger är kontraktet säkrat och säsongen över för Sirius, vid förlust krävs det att Kalix tar samtliga två poäng hemma mot Tillberga för att inte Västeråslaget ska ta klivet förbi Sirius i tabellen.

Men det är ett sjukdomsdrabbat Sirius som kommer till spel i årets viktigaste match.

– Vi har haft en del sjukdomar, så vi vet väl inte riktigt hur vi ska lägga upp planen ännu, säger tränaren Olle Gabrielsson som ändå hoppas att alla är tillgängliga.

– Vissa av spelarna har vilat nu, men samtliga ska vara med på dagens träning (läs torsdag), sedan får vi se hur kropparna reagerar.

Är det risk att du får klara dig utan några spelare? – Jag tror faktiskt att alla ska kunna vara med, det är känslan just nu i alla fall.

Hur bra koll har du på Hammarby? – Vi har sett en del av deras matcher nu på slutet, så vi känner att vi har bra koll. Det är ett betydligt bättre Hammarby än det vi mötte tidigare under säsongen, de har också några nyblivna världsmästare i laget som säkert har ett bra självförtroende just nu, fortsätter Gabrielsson som hoppas få se mycket energi från sina spelare.

– Det blir viktigt för oss att komma ut med mycket energi. Vi måste tänka på att vi har allt att vinna, så det är bara att gå ut där och köra på.

Har du något ess i rockärmen inför avgörandet? – Jag har en klar plan på hur vi ska starta matchen, och jag tror att vi har ganska bra koll på spelet kommer att se ut inledningsvis. Första kvarten blir otroligt viktig.

 

Relaterade artiklar