Laddar

AVSLÖJAR: Ett stort antal personer rustar – ska rensa upp kring Resecentrum

Det planeras ett tillslag mot de ensamkommande ungdomar som begår brott i centrala delarna av Uppsala.

delningar

24Uppsala har tidigare skrivit att det finns ett stort antal ensamkommande ungdomar som finansierar heroinmissbruk med att begå brott i centrala Uppsala och vid Resecentrum.

Många Uppsalabor är trötta på situationen i stan och känner sig otrygga.

Efter vår artikel där vi pratade med Uppsalabor som är trötta på situationen, har det inkommit mängder med tips och reaktioner.

Nu har 24Uppsala.se fått information om att det planeras ett tillslag mot de kriminella personerna.

– Det är dags att börja agera nu. Folk kommer att ta saken i egna händer, säger en kvinna som vill vara anonym.

Hur menar du? – Det finns grupperingar som är klara att dra ut och rensa upp runt Resecentrum. Det här har har gått för långt nu och något måste göras. Kolla runt om i stan vad som händer. Folk vågar inte gå hem från stan längre utan är rädda att bli påhoppade.

Vad är det för typ av personer i den här grupperingen? – En blandning av allt möjligt. Även vanliga personer som har tröttnat och har fått nog på hur det här har eskalerat.

När sker något? – Det är inget bestämt i nuläget.

Vad är det man kommer göra? – Det kommer märkas när det väl blir av. Just nu är det ett stort antal Uppsalabor som är beredda att ta tag i problemet själva, men flera andra är på ingång också.

Är det folk även utanför Uppsala med i den här grupperingen? – Det är inte helt omöjligt, kanske det.

Har du själv upplevt något hot eller blivit utsatt? – Nej, inte själv men många i min närhet. Men det är så många som är less nu. Min sambo kom hem sent i lördags och sa att han hade utmanat ödet när han gick hem från stan. Han gick via Sivia-tunneln och Vaksala torg där det händer mycket skit, och hade gått rakt igenom en klunga på fyra-fem personer och de flyttade på sig när han väl klev rakt igenom.

– Jag blev arg på honom och tyckte det var idiotiskt. Han hade kunnat blivit knivhuggen eller vad som helst, men han sa att det gäller att inte vika ner sig och visa att man är rädd för dom, då kan de bli rädda som hundvalpar, säger kvinnan och avslutar:

– Vi måste kunna röra oss fritt i vår egen stad.

Uppgifter om att denna grupp existerar och är startklar har bekräftats från flera olika personer, oberoende av varandra.

Läs gärna våra artiklar i artikelserien, se länkar bland relaterade artiklar (listan till höger).

Relaterade artiklar