Laddar

AVSLÖJAR: Övervakningskameror i Gottsunda – då kan de vara på plats

I dagarna har Uppsalapolisen tillsammans med nationella operativa avdelningen varit på plats i Gottsunda för att se över var övervakningskamerorna ska monteras upp. Då kan de vara på plats.

1 person har regerat på denna nyheten

delningar

I samband med att Stefan Löfven besökte Uppsala och Gottsunda berättade statsministern för 24Uppsala.se att man kommer att underlätta för polisen att kunna montera upp övervakningskameror i området.

Nyligen var Uppsalapolisen tillsammans med nationella operativa avdelningen på plats i Gottsunda för att se över på vilka platser kamerorna ska monteras upp.

– Vi har rekat och sett över vilka platser som kan fungera bäst. Nationella operativa ledningen har stor erfarenhet efter att ha jobbat med bland annat Rinkeby och Tensta. Vi har också jobbat med flera bostadsföretag för att se vilken hjälp vi kan få av dem, säger polischefen Jale Poljarevius som inte vill avslöja hur många kameror som kommer att monteras upp i Gottsunda.

– Av strategiska skäl vill jag inte avslöja det. Vi räknar med att de kommer utsättas för olika angrepp.

När kan kamerorna vara i drift? – Någon gång under våren, om det blir tidigare än så är det bara positivt. Det hänger lite på vad vi får för typ motstånd. Att sätta upp övervakningskameror brukar inte vara så populärt, framförallt inte hos Länsstyrelsen, fortsätter Jale Poljarevius.

Vad händer om Länsstyrelsen säger nej? – Vi har rätt att kameror uppe under 30 dagar, så som vi gjorde vid Resecentrum. Sedan får vi följa den demokratiska processen. Om Länsstyrelsen säger nej kommer vi att överklaga vidare till Förvaltningsrätten och sedan Kammarrätten. Det är en process som brukar kunna ta några år, och under tiden kommer kamerorna att sitta kvar.

Framförallt kommer kamerorna att monteras upp på Bandstolsvägen, Linrepevägen och i anslutning till Gottsunda Centrum, men innan dess återstår mycket jobb.

– Det är en ganska stor apparat. Kamerorna kräver både ström och internetuppkoppling för att fungera, och vi behöver få tillstånd av bostadsföretagen att sätta upp dem.

Relaterade artiklar