Laddar

Avslöjar: Unik restaurang öppnar i Uppsala

En dröm går i uppfyllelse för ägarna till Uppsalas nya restuarang - som är minst sagt unikt.

delningar

Det har tisslats och tasslats sedan en tid tillbaka. Under den här tiden har Robert Mentzer, Johan Fasth och Peter Wallgren planerat och åter planerat. Nu kan 24Uppsala.se avslöja att det inom kort öppnar en ny restaurang i Uppsala.

– Jag, Johan och Peter har jobbat på konceptet i snart tre år. Det är vår dröm, inleder Robert Mentzer, och fortsätter.

– Vi har haft andra jobb in i det sista. Av respekt till våra arbetsgivare har vi inte velat gå ut med något. Men nu har vi landat i det här och kommer inom kort att öppna en restaurang med karaktär som ska stå för en ärlig matlagning.

Under de tre åren man planerat för restaurangen har man vridit och vänt på vart i Uppsala man ville hamna. Nu har man landat i Gränby – i ett hyreshus framför södra entrén till Gränbygallerian.

– Vi ville inte landa mitt i centrum och vi vill laga mat som passar alla plånböcker. Alla ska kunna äta hos oss. Samtidigt vill vi erbjuda alldeles extra trots att man inte befinner sig i centrum. Vi har hittat rätt här.

Den nya restaurangen, med namnet Glöd, blir unik. All mat kommer lagas antingen över öppen eld eller i en vedugn. Och det blir inte kol man eldar – utan ved. Restaurangen inreds just nu av Kinnarps i Uppsala och i tätt samarbete med inredningsarkitekten Sofia Kagg.

– Det är nog först nu som vi förstått att det faktiskt är unikt. Det är många som sagt det till oss.

Vad kommer ni att servera? – Vi har en ganska bra plan för vad som kommer finnas på menyn men vi tycker samtidigt om att experimentera. Vi är inte så traditionella så allt kan hända, säger Robert och skrattar.

Totalt kommer man att vara åtta personer som arbetar i restaurangen. Robert, Johan och Peter kommer med sina drygt 45 års gemensamma erfarenhet att dra det tyngsta lasset. Utöver det har man bland annat anställt kockarna Miklovan Todri och Jesper Zällh.

– Miklovan blev faktiskt klar idag. Det var den sista pusselbiten.

Så, när öppnar ni? – I november. Jag kan inte säga något exakt datum men vi siktar på den tidigare delen av november.

Totalt är man fyra ägare i restaurangen: Redan nämnda Robert Mentzer, Johan FasthPeter Wallgren samt Mikael Thulin. 

Relaterade artiklar