Badet kommer att hållas öppet – trots bevattningsförbud

Pressbild

"Vi har jobbat hårt med att hitta en lösning på bassängens vattenproblem."

delningar

Under torsdagen beslutade Idrotts- och fritidsnämndens arbetsutskott att Bälingebadet kommer att hålla öppet i sommar trots bevattningsförbudet i området. Bevattningsförbudet, som är utfärdat av Uppsala vatten, innebär att badets bassänger inte får fyllas med kommunalt vatten från vattenledningarna i Bälinge. Istället kommer vattnet att tas från Uppsala.

- Vi har jobbat hårt med att hitta en lösning på bassängens vattenproblem. Vi kunde inte nöja oss med alternativet att hålla badet stängt i sommar eftersom att det är en samlingsplats för alla i området på sommaren och simskolan har en viktig verksamhet där, säger Maria Patel (S), ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Inför beslutet hade kommunen tre alternativa lösningar för att lösa vattenproblemet. Inte göra någonting alls och hänvisa till Sandviksbadet med ordinarie busstrafik, köra vatten till badet och fylla bassängerna eller köra badgäster till Sandviksbadet genom att hyra in bussar.

- Eftersom att vi inte får ta vatten från Bälinge blir lösningen i år helt enkelt att köra vatten i tankbilar från Uppsala där det inte råder bevattningsförbud, avslutar Maria Patel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar