Laddar

Balettdansösen sadlade om till gatuartist

Åskådarna på Celsiustorget blev både underhållna och smått chockade när Abigail Collins tog plats på scenen.

delningar

Under valborg flyttar Uppsala Magic och Comedy ut på gatorna. En av artisterna på Celsiustorget är Abigail Collins, den ”sexiga” kvinnan med en utpräglad rysk brytning som kommer direkt från forna Sovjet. Det första hon gör är att ta en glass ifrån ett litet barn, som chockat tittar upp på Abigail.

– Det tar tid att utveckla relationen till den publik man har framför. För att kunna göra en sådan sak måste man kunna känna av stämningen, säger hon.

Hon är född i London och utbildad balettdansös men hennes karriär har tagit en något annorlunda riktning. Vid två tillfällen har hon tilldelats Best Street Performer Award i Australien.  Ofta är gatan hennes scen och i dag har hon hela världen som sitt arbetsfält.

– Publiken i Uppsala är underbara. Svenskar är väldigt varmhjärtade personer, säger hon.

Abigail bjöd bland annat publiken på dans och ett nummer där hon balanserade glas på huvudet. Numret togs emot av publiken med en rungande applåder.

På Celsiustorget uppträder även Arkadia, som visar sin skicklighet med trolleri, styltor och jonglering. Arkadia syns dessutom regelbundet på Sveriges största barnkanal och på festivaler runt om i landet.

 

Foto: Robin Östberg.