I samarbete med annonsör

Barnpassningstjänsten som tar Uppsala med storm

Foto: Arne Trautmann - Foto: Mostphotos

delningar

 Det är många familjer i Uppsala som upplever att det kan vara tufft att få livet som småbarnsförälder att gå ihop. För att underlätta livspusslet väljer allt fler nu att ta hjälp av ett professionellt företag som hjälper till med barnpassning.

Hämtningar och lämningar på förskolan, fritidsaktiviteter och föräldramöten som ska kombineras med ett arbete och ett ansvar för hus och hem. Det är inte en helt lätt ekvation att få ihop. Men så ser, den inte helt enkla, vardagen ut för många småbarnsföräldrar i Uppsala.

I Uppsala har det blivit allt tydligare att fler och fler nu väljer att anlita ett professionellt barnvaktningsföretag för att underlätta familjelivet. Barnvaktsföretaget myNanny har haft en enastående tillväxt i Uppsala – familjer över hela staden hör av sig för att få hjälp av en certifierad barnvakt.

Detta kan ses som ett trendbrott. Tidigare har det ofta varit så att man haft något syskon eller en granne som barnvakt – men nu inser fler familjer i Uppsala vilka fördelar det finns med att anlita en professionell barnvakt.

Karolina Eng är senior account manager på myNanny. Hon tror att företagets aktiva arbete med att utbilda och kvalitetssäkra sina barnvakter, kan vara en nyckel till bolagets framgångar i Uppsala.

– Våra barnvakter väljs noggrant ut i en omfattande rekryteringsprocess och vi ger alla våra anställda den utbildning som behövs för att vara en duktig och engagerad barnvakt. Det är glädjande att vi dagligen får in förfrågningar från familjer i Uppsala som vill ha hjälp med barnpassning. 

En annan fördel med att fler barnvakter vänder sig till professionella barnvakter, är att färre väljer att anlita personer svart för dessa tjänster. Tack vare RUT-avdraget kostar det i princip lika mycket att anlita en barnvakt från ett barnvaktsföretag, som att anlita någon svart. Det är mycket som tyder på att denna marknad kommer växa framöver.

 

 

 

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.