Laddar

Basketlandslaget vann första testet inför VM-kvalet

Det var mycket Uppsala Basket när svenska herrlandslaget i basket testade vingarna för första gången inför det stundande VM-kvalet, och seger blev det också – på bortaplan dessutom.

delningar

Det blev seger med 79–63 för de svenska basketherrarna i den första träningsmatchen inför det stundande VM-kvalet som bland annat avgörs i IFU Arena i Uppsala.

I matchen mot Nederländerna, som också spelades i Nederländerna, var det flera Uppsalaspelare som noterades i poängprotokollet. Bäst gick det för Viktor Gaddefors som gjorde 15 poäng, en poäng bättre än Barcelona-proffset Marcus Eriksson som även han är från Uppsala.

Eriksson och Gaddefors var dock inte de enda med Uppsalabakgrund som kom med i poängprotokollet på lördagen. Alexander Lindqvist (10 poäng), Carl Engström (8 poäng) och Jonathan Persson (2 poäng) spelade samtliga i Uppsala Baskets röda linne förra säsongen. Totalt 49 av 79 poäng alltså.

Lagen möttes även på söndagskvällen, då blev det dock förlust mot Nederländerna som därmed fick revansch efter lördagens förlust.

Relaterade artiklar