Laddar

Bäst i stan – med minsta möjliga marginal

Den populära restaurangen har på nytt utsetts till Uppsalas bästa krog.

delningar

Nyligen släppte White Guide sin lista över landets bästa krogar. Totalt testades 800 restauranger, varav 600 dessa klarade kriterierna. I Uppsala var det, precis som i fjol, Villa Anna som utsågs till den bästa krogen – med minsta möjliga marginal.

Enligt White Guides poängsystem (förklaring i faktarutan) skiljde det en poäng mellan Villa Anna och tvåan Dryck och Mat, som fick 75 respektive 74 poäng. Tredje platsen knep Miss Voon på 71 poäng, som dessutom var Uppsalas enda nykomlingen på listan. Samtliga av dessa krogar klassificeras som ”Mycket god klass”.

En annan nykomling var Melker Anderssons krog Bojabäs i Öregrund, som fick nöja sig med att klassas som ”Också rekommenderad”.

Landets storvinnare blev nyöppnade Frantzén i Stockholm som utsågs till Årets bästa Restaurang och Årets Bästa Serviceupplevelse. Bland övriga vinnare fanns bland annat Stockholmskrogen Esperanto och Fäviken Magasinet i Jämtland.

Av de 600 restauranger som tagit plats på White Guides lista för 2018 har dessa delats in i följande kategorier: ”Global Mästarklass”, ”Mästarklass”, ”Mycket god klass”, ”God klass”, och ”Också rekommenderad”.

Uppsalas främsta krogar

Villa Anna, 75 poäng, ”Mycket God klass”

Dryck och Mat, 74 poäng, ”Mycket God klass”

Miss Voon, 71 poäng, ”Mycket God klass”

Hambergs fisk, 67 poäng, ”God klass”

Jay Fu, 62 poäng, ”God klass”

Frenchi, 61 poäng, ”God klass”

La Parilla, 61 poäng, ”God klass”

Aaltos Italian Grill & Garden, 60 poäng, ”God klass”

Peppar Peppar, ”Också rekommenderad”

Stationen, ”Också rekommenderad”