Laddar

Bekräftat: Miss Voon öppnar i Uppsala

På elfte våningen i Elite Hotel i Uppsala kommer den asiatiska restaurangen Miss Voon att flytta in. "Vi kommer under våren öppna Miss Voon i Uppsala", skriver köksmästare Jonas Svensson på Instagram.

delningar

Den asiatiska restaurangen Miss Voon öppnar under våren i nya Elite Hotel, som står klart den 6 mars, vid centralstationen i Uppsala. Det skriver köksmästaren Jonas Svensson på sitt Instagram-konto.

– 2017 är året då vi tar Miss Voon till nya höjder. Vi kommer under våren öppna Miss Voon i Uppsala. Lokalen ligger på 11:e våningen i ett nytt Elite hotell vid Centralstationen. Uppsalas högsta byggnad efter Domkyrkan ger en utsikt man sent glömmer, skriver han på Instagram.

Sedan tidigare finns restaurangen i Stockholm och drivs av bland andra stjärnkrögaren Melker Andersson och Jonas Svensson. Via Arbetsförmedlingen har man även gått ut och sökt personal.

”Vi startar under våren en ny restaurang i Uppsala och söker personal till alla våra avdelningar. Restaurangen har inriktning på Asien men med en europeisk grund. Våra ledord är fräschör, elegans och enkelhet i kombination”, skriver man i sin jobbannons.

24Uppsala.se har sökt Melker Andersson och Jonas Svensson.

Så beskriver Miss Voon sin restaurang:

”Miss Voon är en restaurang som kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en europeisk grund. Vi har länge varit inspirerade av det asiatiska köket och är glada över att nu få tolka det på vårt eget personliga sätt. Fräschör, enkelhet och mycket smakkaraktär har varit ledorden när vi har utformat menyn, och det går igen även i vin- och drinklistan.

Vår meny, komponerad av Melker, Danyel och vår Köksmästare Jonas Svensson innehåller 15 middagsrätter och 5 desserter.

I det asiatiska köket kombineras många olika smaker, gärna vid en och samma måltid. Alla rätter på Miss Voon serveras i halvportioner, så att det ska vara lätt att kombinera och dela smakupplevelserna sinsemellan.

I en del av restaurangen har vi en sashimibar där det serveras rå fisk och skaldjur men även kött, med olika såser. Du kombinerar själv din sashimi och betalar per bit du beställer.”

Källa: Miss Voon.

Relaterade artiklar