Laddar

Tränaren: ”De var väldigt farliga på omställningarna”

Sirius gjorde vad de behövde när de tog tre poäng mot AFC Eskilstuna, men det satt långt inne. Först i 74 minuten lyckades till slut Sirius göra 1–0 och inkassera segern.

delningar

Efter segern mot AFC Eskilstuna, den tredje raka i Allsvenskan visar Sirius att man är ett lag att räkna med. De sätter press på Norrköping i tabellen, som enbart är två poäng före, på en andraplats.

Sirius assisterande tränare, Thomas Lagerlöf, var nöjd med segern.

– Jag tycker att vi gör en bra insats, AFC var svårt att dyrka upp. De var väldigt farliga på omställningarna, det börjar med pressen, jag tycker att vi hanterade det sådär ibland, De är skickliga som skapar farliga chanser. Jag tycker att vi skapar fler chanser och AFC blir tröttare och tröttare ju längre vi kommer in i matchen då vi lyckas hitta in bollen centralt oftare och de får springa ännu mer. Vi kan gå runt på en kant och sen hitta in mer centralt och skapa farliga chanser. Det är en bra Siriusprestation mot ett svårspelat AFC, säger Thomas Lagerlöf. 

AFC lät Sirius ha mycket bollinnehav men samtidigt försöka ha en aggressiv press mot sina motståndare och stressa dem till misstag. När väl Sirius blev av med boll kontrade AFC snabbt och skapade farliga målchanser.

Kim Bergstrand menar att AFC är ett helt annorlunda lag med nya tränaren Michael Jolley, jämfört med när Pelle Olsson var tränare.

– Definitivt, de är mycket mer offensiva i försvaret, pressar högre och är mer aggressiva, säger Thomas Lagerlöf. 

Bergstrand menar att Sirius ska vara nöjda med sin placering i tabellen men att det kommer mer.

– 36 poäng ska vi ta, sen stampar vi vidare därifrån, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius nästa match är mot serieledarna Malmö FF, nästa lördag.

Relaterade artiklar