Beskedet: Inflyttning i ny vårdbyggnad skjuts upp

Foto: Johan Wahlgren.

Då kommer verksamheten flytta in i sjukhusets nya vårdbyggnad.

delningar

Styrgruppen för Framtidens Akademiska sjukhus har beslutat att senarelägga inflyttningen av den nya vård- och behandlingsbyggnaden på Akademiska sjukhuset ingång 100/101 till efter sommaren. Anledningen är de akuta problemen med legionella som förekommit. Enligt den senaste provtagningen innehöll endast 3 av 40 prover legionella, men samtidigt har det hittats brister i konstruktionen för vattenförsörjningen. För att förhindra att legionellan kommer tillbaka behöver dessa brister åtgärdas.

– Patientsäkerheten är helt avgörande och därför kan vi inte börja använda byggnaden för vård och behandling förrän vi har minskat risken för legionella så mycket som det över huvud taget är möjligt, säger Hans-Olov Hellström, biträdande sjukhusdirektör vid Akademiska sjukhuset, i ett pressmeddelande.

Enligt nuvarande plan skjuts inflyttningen för flertalet verksamheter upp till den 31 augusti 2019, med förutsatt att justeringarna av vattenförsörjningen och övriga arbeten med besiktningsanmärkningar är klara vid tidpunkten.

För patienterna får förseningen inga andra konsekvenser än att de tills vidare kallas till besök i vårdverksamhetens befintliga lokaler på Akademiska sjukhuset i stället för i den nya vårdbyggnaden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar