Beskedet: Löneförhöjning för Uppsalas politiker

Foto: Mostphotos. - Foto: Mostphotos

Men löneskillnaderna mellan förtroendevalda är betydande.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Politikerna i Uppsala kommun får nästa år höjda arvoden, uppger UNT. Enligt tidningens uppgifter arvoderade kommunen totalt 401 förtroendevalda till en kostnad av 19, miljoner kronor, vilket skulle innebära omkring 5 400 kronor per person och månad. Men i själva verket en en förtroendeval i Uppsala få ut allt från ett par hundra till över 85 000 kronor varje månad.

Nyligen beslutade kommunfullmäktige att dels höja de så kallade mötesarvodena som innefattar ersättning för bland annat kommunfullmäktigemöten, nämndsammanträden, konferenser och studiebesök och dels att höja arvodena för presidiet i plan- och byggnadsnämnden respektive gatu- och samhällsmiljönämnden. 

Från årsskiftet ska även månadsarvodena i kommunen höjas efter det nyligen beslutades att riksdagsarvodet skulle höjas med 1 500 kronor till 66 900 kronor från och med den 1 november.

I vår kommun har kommunalråden som jobbar på heltid högst arvoden. Arvodet ligger på 65 400 kronor. Har du dessutom en ordföranderoll i kommunstyrelsen blir lönen ännu högre.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar