BESKEDET: Tränarduon lämnar Sirius

Foto: Simon HastegŒrd / BildbyrŒn / Cop 118.

Uppgifter: Duon tar över Stockholmsklubb.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar Sirius efter avslutad säsong. Tränarduon har aktiverat en klausul i det treårsavtal som skrevs i augusti 2017, som tillåter att kontraktet avslutas i förtid.

– När vi förlängde med Kim och Thomas för drygt ett år sedan skrevs det på deras begäran in en utlands-/storklubbsklausul i kontraktet. Detta var en förutsättning för att vi skulle kunna förlänga kontraktet, och denna klausul har de nu valt att aktivera, säger Ove Sjöblom, ordförande i Sirius Fotboll, i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter i SportExpressen kommer Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf att ta över som tränare i Djurgården. Någon som väntas bli officiellt inom några dagar.

Bergstrand och Lagerlöf kommer att fortsätta leda träningarna fram till i slutet av november, då laget går på ledighet. Arbetet med att ersätta duon därefter är redan i full gång.

Tränarduon har haft gemensamt ansvar över Sirius Fotbolls herrlag sedan säsongen 2012, i en kombinerad roll som tränare/sportchef.

– Sedan vi fick beskedet i början på veckan har processen för att hitta lösningar för den sportsliga ledningen pågått med full aktivitet, säger Ove Sjöblom.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar