Laddar

BESKEDET: Tränarduon lämnar Sirius

Foto: Simon HastegŒrd / BildbyrŒn / Cop 118.

Uppgifter: Duon tar över Stockholmsklubb.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar Sirius efter avslutad säsong. Tränarduon har aktiverat en klausul i det treårsavtal som skrevs i augusti 2017, som tillåter att kontraktet avslutas i förtid.

– När vi förlängde med Kim och Thomas för drygt ett år sedan skrevs det på deras begäran in en utlands-/storklubbsklausul i kontraktet. Detta var en förutsättning för att vi skulle kunna förlänga kontraktet, och denna klausul har de nu valt att aktivera, säger Ove Sjöblom, ordförande i Sirius Fotboll, i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter i SportExpressen kommer Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf att ta över som tränare i Djurgården. Någon som väntas bli officiellt inom några dagar.

Bergstrand och Lagerlöf kommer att fortsätta leda träningarna fram till i slutet av november, då laget går på ledighet. Arbetet med att ersätta duon därefter är redan i full gång.

Tränarduon har haft gemensamt ansvar över Sirius Fotbolls herrlag sedan säsongen 2012, i en kombinerad roll som tränare/sportchef.

– Sedan vi fick beskedet i början på veckan har processen för att hitta lösningar för den sportsliga ledningen pågått med full aktivitet, säger Ove Sjöblom.

Relaterade artiklar