Laddar

BILDEXTRA: Dagen efter storbranden: ”Vi misstänker mordbrand”

Dagen efter storbranden i Årsta ryker det fortfarande i resterna av det gamla huset och flera boenden rör sig nyfiket utanför. Flera av dem är säkra på att branden var anlagd – vilket också polisen misstänker.

delningar

Efter gårdagens storbrand i den gamla byggnaden precis intill Årstaskolan ryker det fortfarande om brandresterna. När 24Uppsala.se besöker platsen är det flera nyfikna boenden som tittar till förödelsen – och många tar bilder.

En av de boende, som dock vill vara anonym, säger till 24Uppsala.se att branden var anlagd.

– Det är klart att den var anlagd, hur skulle det annars bara börja brinna? Jag har väntat på att det ska börja brinna med tanke på hur det har sätt ut här. Ungdomar har kraschat rutorna och använt det som någon form av lekplats, säger en kvinna som dock vill vara anonym.

På plats finns också en tidigare fastighetsskötaren som berättar att lokalen saknar både el och vatten som stängts av långt tidigare då byggnaden väntar på att rivas för att göra plats för bostäder.

På förmiddagen väntas också polisen göra en teknisk undersökning på platsen som också är på väg att hägnas in, och även polisen misstänker att branden var anlagd.

– Vi misstänker mordbrand, det stämmer. Jag kan dock inte säga mer i dagsläget innan den tekniska undersökningen är kvar, säger kommisarie Daniel Larsson vid polisen i Uppsala.

Se fler bilder från både branden och det som blev kvar av byggnaden i bildspelet här nedan.

Relaterade artiklar