Laddar

BILDEXTRA: Gottsundamammornas första event – en succé: ”Jag är så lycklig”

Drygt 50 personer. Det blev resultatet när Gottsundamammorna tillsammans med Turbo Sport & Adventure Zone bjöd in ungdomarna från Gottsunda till en kväll som bjöd på både lek och pizza.

delningar

På söndagseftermiddagen var det dags för Gottsundamammornas första event. Tillsammans med Turbo Sport & Adventure Zone hade man bjudit in ungdomar och föräldrar från Gottsunda.

Med hjälp av Manar Al-Houda Skolan hade man fått låna tre minibussar som skulle ta samtliga till Turbo i Gränbystaden, men in i det sista fanns ändå osäkerheten om någon skulle vilja följa med.

– Vi var osäkra innan hur det skulle tas emot, men det blev succé, det var drygt 50 personer som kom och förutom bussarna var det flera fulla bilar som åkte med, säger Dalila Moghrabi som är en av grundarna till Gottsundamammorna.

På plats välkomnades de av Theo Blanco, Vd och grundare av Turbo Sport & Adventure Zone, som njöt av ungdomarnas närvaro – och som hade fullt upp att visa alla runt.

– Det var helt fantastiskt. Jag tror de var ett 50-tal mammor, ungdomar och andra ledare. Det var jättekul att få vara med och det kom mycket frågor, säger Theo Blanco som gärna ser en repris på gårdagskvällen.

– Vi hoppas att vi tillsammans med Gottsundamammorna kan hitta ett forum för de här ungdomarna. Att det kan bli något återkommande, något de kan se fram emot. Alla har kanske inte möjligheten att få uppleva Turbo, men på det här sättet kan vi bidra.

Var det självklart att tacka ja när du fick frågan? – Ja, det var det. Vi agerade direkt när ni fick frågan. Vi är en del av samhället och vi är med och hjälper andra också.

Efter nästan två timmar med på Turbo Sport & Adventure Zone var det 50-talet trötta men glada Gottsundabor som avrundade kvällen med pizza på KEN’s pizza i Gottsunda Centrum.

– KEN’s och Gottsundamammorna bjöd alla ungdomar på pizza som en liten avslutning. Det var många trötta, men glada, ungdomar. Det blev riktigt bra, bättre än vad jag vågade tro innan, fortsätter Dalila Moghrabi.

Även en del politiker hade bjudits in till eventet, och en av dem som hade tagit sig dit var Stefan Hanna (C) som också hade tagit med sig sin dotter.

– Det är så härligt att se när civilsamhället och företagare går ihop och kör ”all in” som de gjorde på Turbo igår. Det var härligt att se alla dessa ungdomar och föräldrar tillsammans, det var mycket glimten i ögat och många skratt, säger Stefan Hanna (C) som hoppas att Gottsundamammornas initiativ även kan få boende i Gottsunda och Valsätra att berätta för polisen när de se kriminell verksamhet.

– I grunden är det fortfarande organiserad brottslighet, och jag hoppas att alla förstår att polisen måste fortsätta att jobba för att få bort de här gängen som förstör för alla andra i området. Jag hoppas också att Gottsundamammornas initiativ kan få bort den här tysthetskulturen, som det pratas mycket om. Att folk faktiskt vågar komma och berätta när de ser någon som begår brott. Det är otroligt viktigt för att få bukt på de här problemen.

Relaterade artiklar