Laddar

BILDEXTRA: Här slår polisen till – för andra dagen i rad

Ett 20-tal poliser slog till mot kriminella i Gottsunda och Valsätra på måndagen. På tisdagen var det dags för "andra vågen" i polisens kamp mot den organiserade brottsligheten i området.

delningar

I måndags kunde 24Uppsala.se berätta om polisens stora tillslag i Gottsunda och Valsätra. Efter operationen som, förutom 20-talet poliser, även involverade Kronofogden, Skatteverket och Uppsala kommun avslöjade Daniel Larsson vid polisen att det kunde bli fler liknande insatser i området.

Och redan på tisdagen, dagen efter den stora insatsen, slog man till igen med full styrka där flera personer kunde gripas och bilar tas i beslag.

– Vi är nöjda även med tisdagens operation, säger Daniel Larsson, kommisarie vid polisen i Uppsala.

Vad blev resultatet av den andra insatsen? – Vi hade bland annat fyra husrannsakningar i bostad, enhusrannsakan i bil, fyra ringa narkotikabrott, beslag av 30 gram hasch, en person hämtad till förhör misstänkt för narkotikaförsäljning, vi har letat vapen i två bilar och rapporterat flera för olika typer av trafikbrott – bland annat en drograttfylla, fortsätter Daniel Larsson som hade hjälp av både regionala insatsgruppen och trafiksektionen.

– Vi fick hjälp av trafiksektionen, hundpatrull, regionala insatsgruppen, gatulangning och kronofogden som bland annat kunde kräva in en skuld på 6 500. Åter igen ett väldigt bra samarbete.

 

Daniel Larsson. Foto / Bildmontage: Magnus Jansson Klarin.

Insatsen kom snabbt efter den första, kan det bli flera? – Den här planerade insatsen kom tätt. Jag är nöjd och det här är någonting vi kommer att fortsätta med. Det kan hända närsomhelst och vilken vecka som helst. Det här ingår i arbetet mot gängkriminaliteten.

Klockan 22.11 på tisdagen, strax efter att polisen hade avslutat sin insats, inkom ett larm gällande att det skulle brinna i en personbil på Peterson-Bergers Väg i Uppsala. När räddningstjänsten anlände till platsen visade det sig att det brann i flera bilar. Om bilbranden var en reaktion av polisens arbete kan inte Daniel Larsson bekräfta.

– Det går inte att utesluta, men det är heller ingenting jag kan bekräfta. Vi upplevde att stämningen var ganska god när vi lämnade platsen. Men det är klart, det är jobbigt när vi är där och bökar och stökar med dem. Som kriminell får man räkna att vi är på dem, och när det gäller gängen finns det egentligen bara tre alternativ. Antingen hoppar man av, och får hjälp av polis och socialtjänst. Alternativ två är att man hamnar fängelse, och tredje alternativet är att man blir skjuten av någon annan kriminell.

Relaterade artiklar