Laddar

BILDEXTRA: Här slår polisen till i Gottsunda och Valsätra

På måndagsförmiddagen och under hela dagen slog polisen till med full styrka på flera håll i både Gottsunda och Valsätra.

delningar

Tidigt på förmiddagen slog polisen till med samlad kraft mot flera adresser i både Gottsunda och Valsätra. Den stora insatsen, som har varit planerad sedan tidigare, genomfördes tillsammans med flera andra myndigheter – däribland Kronofogdemyndigheten.

– Det är sällan vi kan göra den här typen av större insatser med tanke på våra begränsade resurser. Men v gjorde det för några veckor sedan i centrala Uppsala, och nu lyckades vi även få till en i Gottsunda och Valsätra, säger Daniel Larsson som är kommisarie vid polisen i Uppsala.

Varför var Kronofogdemyndigheten med i den här insatsen? – Vi har flera kanaler mellan myndigheterna för att arbeta mot brottsligheten. I det här tillslaget var Kronofogden, Skatteverket och även Uppsala kommun med.

 

Daniel Larsson, kommisarie vid polisen i Uppsala.

Ett 20-tal poliser, många civilklädda, låg bakom operationen som pågick i närmare sju timmar och avslutades vid 16-tiden på eftermiddagen.

– Kronofogden genomförde tre hembesök där man dock inte hittade något man kunde utmäta. Även Uppsala kommun gjorde ett antal tillsynsärenden av lokala näringsidkare, men där ska det inte ha varit några oegentligheter, fortsätter Daniel Larsson som kunde summera en lyckad insats.

– Vi genomförde bland annat tre husrannsakningar. Vi plockade in tre för drograttfylla, fem narkotikabeslag varav två var på cirka 50 gram cannabis – vilket lär bli kännbart för dessa personer. Vi gjorde ytterligare några mindre beslag av cannabis, vi omhändertog tre körkort och vi beslagtog en bil som vi räknar med att förverka. Dessutom utdelade vi fem ordningsböter för olika trafikförseelser, och även en parkeringsbot.

Parkeringsböter? – Parkeringsböter kanske kan verka anmärkningsvärt, men det är ett led i hur vi jobbar mot dessa kriminella. Vi har en låg tolerans eftersom vissa i området tror sig stå över lagen.

Kan det bli flera insatser av den här storleken? – Vi planerar redan för nästa insats.

Räknar ni med några reaktioner från de kriminella gängen? – Det kan man aldrig utesluta. Men det är ingenting som hindrar oss från att fortsätta jobbet mot de här kriminella gängen.

Relaterade artiklar