Laddar

BILDEXTRA: Titta in i de toppdesignade bostäderna i Uppsala

Arkitektur och design i fokus när de nya bostäderna vuxit fram i Uppsala.

delningar

Uppsalas första ”Stockholmsprojekt” är klart. På Liljegatan 1 i Fålhagen har Fastighetsutvecklingsbolaget Genova Property Group gett 47 nya helt unika bostäder liv, framtagna av arkitekterna Kjellander Sjöberg.

För tidningen Femina berättar vd:n Andreas Eneskjöld om det exklusiva projektet som haft stort fokus på arkitektur och design.

– Konstruktionen och planlösningen är vi extra stolta över. Fasaden ger intrycket av att vara uppbyggd av asymmetriskt staplade kuber. En smart lösning som möjliggör många terrasser och burspråk, vilket sin tur skapar både utsikt och sol för de som ska bo här. När det gäller planlösningen har varje lägenhet fått en mängd olika rumsligheter, vilket skapar dynamik, det gillar jag.

Stjärninredaren Louise Liljencrantz har inrett bostäderna för att ta fram inspirationsbilderna som syns i vår bildextra.

– Insidan av husen är i mångt och mycket en spegling av utsidan. Vi har arbetat med ungefär samma färgskala, men adderat accenter som burgundy och grågrönt, fortsätter Eneskjöld.

En fyrarummare om 117 kvadratmeter på den första våningen kostar enligt fastighetsutvecklingsbolagets hemsida drygt 8 miljoner kronor