Laddar

BILDEXTRA: Unika bilder från insidan av sjunkna fartyget i Fyrisån

Så såg den flytande nöjeslokalen ut inuti under sina glansdagar. Fotografen Roger Schwalbe förevigade fartyget från insidan innan man stängde igen.

delningar

2009 anlände ”Restaurangskeppet” till Uppsala. Då under namnet M/S Svalan. Under många år benämndes fartyget vara en flytande nöjeslokal. Men under sommaren 2017 kom beskedet att skeppet var i behov av underhåll – och Uppsala blev en sommarrestaurang fattigare. Något UNT rapporterade om.

På tisdagsmorgonen för en vecka sedan inkom ett larm till räddningstjänsten i Uppsala. Det tidigare mycket uppskattade nöjesskeppet hade fått slagsida och var på väg att sjunka där det låg i Fyrisån. När räddningstjänsten kom till platsen bekräftades larmuppgifterna.

Skeppet hade sjunkit till botten – men på grund av sin storlek syntes stora delar av skeppet ändå. Och exakt vad som kommer att ske med skeppet är i nuläget oklart men Uppsala kommun har övertagit ärendet. SVT Nyheter Uppsala har dock varit i kontakt med ägaren av båten som befann sig på semester när skeppet sjönk.

– Vi vet så lite nu. Vi får prata med kommunen och försäkringsbolaget. Vi får se hur vi går vidare. Om det finns något att rädda eller inte, säger ägaren, som vill vara anonym, till SVT Nyheter Uppsala.

Nu kan 24Uppsala visa upp båten från insidan med hjälp av foton från Roger Schwalbe. Hur den såg ut under sina glansdagar. Se vårt bildspel ovan genom att bläddra med pilarna.