Laddar

Boende efter mordförsöket: ”Jag vågade inte gå ut”

Efter gårdagskvällens skjutning i Eriksberg vittnar boende i området om en obehaglig stämning. ”Det känns väldigt obehagligt”, säger Elias Andersson.

delningar

Det var runt 21.30 på onsdagskvällen som flera boende i Eriksberg hörde och rapporterade om skottlossning. Senare visade det sig att en 26-årig man hade skjutits.

24Uppsala var på plats i Eriksberg under torsdagsmorgonen och pratade med flera boende som var chockade efter mordförsöket.

– Det känns väldigt obehagligt, framförallt med tanke på att ingen är gripen, säger Elias Andersson som är ute och rastar hunden.

Märkte du av skjutningen? – Inte just när det hände. Men när polisen väl anlände var det svårt att undvika att höra. Först trodde jag att det var en olycka, men sedan läste jag om skjutningen. Riktigt läskigt.

Några minuter senare träffar vi på Ingrid Karlsson som är på väg in i sin bil för att åka till jobbet. Först vill hon inte prata, men ångrar sig.

– Jag fattar ingenting. Det är mycket skjutningar just nu, men att det händer här i Eriksberg känns så oväntat, och läskigt. Jag vågade inte gå ut när jag hörde att ingen var gripen för skjutningen, säger Ingrid Karlsson som själv inte hörde skottlossningen.

– Nej, jag hörde faktiskt ingenting. Jag satt framför min tv när det hände, men sedan fick jag en sådan pusch-notis om att det hade hänt.

Hur påverkar det här dig? – Jag kommer att tänka till både en och två gånger när jag går ut, och när jag rör mig i området. Nu är det väl kanske inte så troligt att det händer just här igen, men rent allmänt känns det obehagligt med allt som händer just nu. Har polisen verkligen koll?

Relaterade artiklar