Bostadsbolag förstärker med en bolagsjurist: "Känns utmanande"

Lina Berglund kommer bland annat hantera frågor som rör avtalsrätt och offentlig upphandling. Foto: Uppsalahem.

Den nya rollen ska stärka bostadsbolagets juridiska kompetens.

delningar

Lina Berglund ansluter till vd-staben på Uppsalahem som bolagsjurist. Syftet med den nya rollen att stärka det kommunala bostadsbolagets kompetens inom området. Berglund kommer närmast från SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, där hon i sin juristroll hade fokus på rådgivning i rättsfrågor till medlemsbolagen inom allmännyttan.

– Det känns såklart jättekul och utmanande. Det är en roll som behövs på Uppsalahem och eftersom vi håller på mycket med juridiska frågor är det viktigt att ha någon inhouse. Det finns ett behov inom bolaget att internt kunna få juridiskt stöd, säger Lina Berglund, till 24Uppsala.

Hur kommer din roll på Uppsalahem skilja sig från jobbet på SABO?

– Här kommer min roll vara intern rådgivare, men jag kommer även driva ärenden i domstol samt svara för Uppsalahem i externa förhandlingar och kontrollera avtal om tvister uppstår. Jag kommer även arbeta med offentlig upphandling och skadestånd, så det blir ganska brett, säger hon.

Lina Berglund är utbildad jurist på Uppsala Universitet med fördjupning inom kommersiell kontraktsrätt och fastighetsrätt. Tidigare har hon även arbetat som jurist på Uppsala Kommuns Inköps- och upphandlingsenhet och på Uppsalahem som hyresjurist.

– Lina Berglund är en kanonrekrytering med hennes breda bakgrund inom rättsliga frågor som är centrala för oss. Hon har tidigare jobbat på Uppsalahem och vi är så glada över att hon valt att komma tillbaka till oss, säger Stefan Sandberg, vd Uppsalahem, i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar