Laddar

Bostadssökande spränger 100 000-vallen

Allt fler i Uppsalaregionen planerar för sin framtida bostadssituation.

delningar

I många delar av Uppsalaregionen byggs det bostäder och den höga tillväxten gör att det måste vara enkelt för bostadssökande att hitta de lediga lägenheterna – utan att behöva vända sig till varje enskilt bolag. I Uppsalaregionen har nu antalet bostadssökande passerat 100 000 i Uppsala Bostadsförmedlings kö.

– Vi ser att många som registrerar sig i bostadskön inte har ett omedelbart behov av bostad utan ser sin plats i kön som en försäkring för framtiden, säger Tala Raha, kommunikationschef på Uppsala Bostadsförmedling, i ett pressmeddelande.

Tanken med bostadsförmedlingen är att förenkla för den bostadssökande att komma i kontakt med hyresvärdar. Allt fler lägenheter förmedlas och under 2017 hittade 3855 personer sin nya bostad.

– Bostadsköns tillväxt beror dels på upplevelsen av en svår bostadssituation, dels på Uppsala Bostadsförmedlings framgångsrika förmedlingstjänst, säger Patrik Hedlund, ordförande Uppsala Bostadsförmedling.

Att få en bostad genom Bostadsförmedlingen kan ta allt från ett par månader upp till 20 år eller mer. Hälften av de som får en vanlig bostad har en kortare kötid än 6 år och 60 procent av de som får en nyproducerad bostad har en kötid kortare än 4 år.

Antalet förmedlade bostäder var under februari 441 bostäder jämfört med 289 samma månad föregående år. Antalet registrerade bostadssökande har ökat med 29 000 personer sedan 31 december 2016.

Under 2018 kommer nyproducerade bostäder från över 16 olika projekt i Uppsalaregionen att förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.

 

Källa: Uppsala Bostadsförmedling. 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten