Bowies Berlinår tolkas i Uppsala: ”En milstolpe”

Foto: Pressbild.

Hyllade konserten kommer nu till Uppsala.

delningar

Nu tar dirigenten och arrangören Hans Ek sitt hyllade projekt Bowie in Berlin till Uppsala. Under konserten flankeras han av Västerås Sinfonietta, kör och solisterna Jennie Abrahamson, Moto Boy och Jonathan Johansson

David Bowie är kanske mest känd för sin glamrock och teatrala alter egon som Ziggy Stardust. Men under 70-talet flydde artisten framgången och drogerna till Berlin för att skapa ny musik. Där samarbetade han med producenten Brian Eno i legendariska Hansastudion – något som resulterade i Berlintriologin, som består av skivorna Low, Heroes och Lodger. Det är de tre skivorna som är utgångspunkten i Hans Eks initaitiv. 

– Jag tycker att David Bowie är en av de största musikskaparna i modern tid och har länge velat göra hans musik, i synnerhet den avantgardistiska Berlintrilogin med sina oändliga syntlandskap som gör den så lämpad just för en symfoniorkester, säger han i ett pressmeddelande. 

Bowie in Berlin har tidigare gjort succé på bland annat Göteborgs Konserthus, Berwaldhallen och Dalhalla

– Berlintrilogin är en milstolpe i vår samtida musikhistoria! Och det finns något där som hör hemma i orkesterns anatomi, säger Hans Ek.

Spelningen äger rum den 5 oktober på Uppsala konsert och kongress

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar