Brann för två år sedan – nu står Uppsalas nya skejtramp klar: ”Jättepopulär”

Foto: Pressbild/Uppsala kommun.

Här är alla förändringar: ”Vi har försökt göra det så bra som möjligt för dem”.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var för två år sedan som rampen vid KAP-området bredvid Kungsängsbron i Uppsala totalförstördes efter en omfattande brand – något som lämnade ett stort tomrum för flera skejtare och kickbike-åkare i Uppsala.

Men nu på torsdag är det dags för återinvigning av en helt ny ramp på samma område.

– De förändringar som gjorts är att rampen har byggts om helt och hållet. Den brann delvis, men vi bedömde att även balkarna under var i så dåligt skick, att de förmodligen var tvungna att bytas ut inom ganska kort tid ändå. Därför beslutades det att bygga om rampen helt, säger Tuija Kulma vid Uppsala kommun som är projektledare.

Nu har rampen vänts 180 grader och även fått belysning.

– Den har vänts för att passa bättre med ljuset så att skejtarna och kickbike-åkarna inte ska ha sol i ögonen hela tiden. Belysningen är också ett plus för nu kan de åka längre in på kvällarna, säger Tuija Kulma.

Enligt Tuija Kulma har utövarna själva varit högst delaktiga i arbetet med den nya rampen vid KAP-området.

– De har varit med hela tiden och ritningen utgår efter vad utövarna vill ha, så jag tror att de är ganska nöjda. Vi har försökt göra det så bra som möjligt för dem och försökt tillmötesgå det mesta när det gäller rampen, säger Tuija Kulma.

Rampen kommer att vara Uppsalas enda ramp gjort av trä – och det finns även intresse utanför Uppsala för den.

– Enligt uppgift så finns det ingen träramp i Stockholm heller. Så det blir nog många stockholmare som kommer hit och skejtar också. Rampen var jättepopulär förut, säger Tuija Kulma.

Själva rampen har byggts av det kommunala bolaget Uppsala kommun och rekreationscenter, som även äger marken. Uppsala kommun hyr sedan rampen till en kostnad av ungefär 20-25 000 kronor i månaden, enligt Tuija Kulma.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar