Bröderna Dahlqvist öppnar gym i gamla pizzerian: "Såg potentialen"

Renoveringen av lokalen i Sala Backe är i full gång. Så blir den nya träningslokalen:

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Byggnaden Liljehallen i Sala Backe där det tidigare låg en pizzeria och butik har nu stått tom i flera år. Nu har lokalen äntligen tagits i bruk igen - den är under uppbyggnad och blir inom kort ett gym. Träningsanläggningen har fått namnet "Träningsbasen". 

– Det är jag och min bror som ska öppna gymmet. Båda älskar styrketräning och har tränat i tio års tid. Vi såg potentialen i lokalen och tänkte att det vore perfekt att öppna ett gym här. Området och själva byggnaden passar utmärkt. Vi hörde av oss till hyresvärden och sen var det bara att köra, säger Daniel Dahlqvist som tillsammans med sin bror Mathias Dahlqvist står bakom satsningen.

De påbörjade renoveringen i början av januari och är nu ungefär halvvägs i arbetet. Inredningsmässigt vill de ha en annorlunda stil mot vad många andra gym har och satsar därför på att behålla den industriella stilen. Det blir därmed en del synligt tegel och betong. Den 27 april öppnar de portarna för alla träningssugna i lokalen som är på 320 kvadratmeter.

– Storleken är väldigt lagom med var vi vill göra och vi kände att datumet passade bra för att vi skulle hinna med. Dessutom krockar det inte med påsk och det blir bra att öppna en lördag. Det kommer bli speciellt, säger Daniel Dahlqvist.

De satsar främst på träning med fria vikter i den nya träningslokalen, men det kommer även finnas en del konditionsutrustning och styrketräningsmaskiner.

– Men sedan kommer vi också satsa på att ha lite föreläsningar och seminarier som fokuserar på träning och hälsa. Medlemmarna får vara med och önska vad de ska handla om. Det här gymmet är till för alla, men det kommer väl främst vara de som är lite intresserade av att lära sig mer om träning med fria vikter som är målgruppen. Det blir en hel del skivstänger och hantlar, men alla är såklart välkomna, säger Daniel Dahlqvist.

Träningsbasen. Foto: Privat

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar