Bussbolaget först i Europa med "flygplansunderhållning"

Flixbus pressbild/Mostphotos, ifeelstock

Nu kan de resande Uppsalaborna ta del av gratis medieunderhållning ombord på bussen.

delningar

Flixbus i Sverige blir först ut på marknaden i Europa att erbjuda passagerarna gratis medieunderhållning ombord på de inhemska bussarna, vilket berör resenärer från nästan 100 svenska städer – bland annat i Uppsala, Kalmar, Västerås och Nyköping.

– Vi arbetar hela tiden med att utveckla kreativa idéer som kan göra bussresan bekvämare, modernare och roligare, och det här är ett exempel på det, säger Peter Ahlgren,VD för Flixbus Norden i ett pressmeddelande.

Det är under torsdagen som bussbolaget lanserar den gratis underhållningsportalen "FLIXtainment" i alla sina svenska bussar där passagerarna kostnadsfritt kommer kunna välja bland Hollywoodfilmer, TV-serier, ljudböcker, e-böcker, e-tidningar och spel. Liknande underhållning har hittills endast erbjudits av flygbolagen. Målet är att locka fler att resa hållbart med bussen som färdmedel, göra bussresan mer attraktiv och att med underhållningen få restiden att kännas kortare. Passagerarna kan använda sina egna smartphones, laptops och läsplattor för att få tillgång till urvalet.

FAKTA

Så funkar det:

För att kunna nyttja streamingtjänsten ska resenärerna koppla upp sig på FlixBus Wi-Fi och välja att ansluta sig till underhållningsportalen ombord. Underhållningssystemet fungerar oberoende från Wi-Fi och påverkar inte den fasta surfmängden på 500Mb, 10 Mbit/s. Det är kostnadsfritt att få tillgång till medieutbudet. Leverantörerna av innehållet är bland annat Amazon Prime Original för TV-serier, MPLC för Universalfilmer, Audible för ljudböcker, Rakuten Kobo för e- böcker, Share Magazines för tidningarna och Whoosh för minispelen. Förutom själva underhållningen kommer passagerare kunna följa utvecklingen av sin färd i realtid.

Kommande marknader att införa underhållningsportalen ombord är Danmark och Frankrike, och mot slutet på året planeras majoriteten av företagets europeiska flotta att ha tjänsten på plats.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar