Laddar

Bussbolaget överträffade miljömål med råge

Gamla Uppsala Buss går i bräschen för miljövänlig körning.

delningar

Under fjolårets överträffade företaget det uppsatta målet att trafiken skulle köras med minst 75 procent av förnyelsebara drivmedel. Målet slogs med råge då siffran summerades till drygt 85 procent.

Enligt Mikke Holmberg, miljöadministratör på Gamla Uppsala Buss, beror de framgångsrika resultaten dels på att bolaget kunnat köra allt fler bussar på ren biodiesel och dels att biogasleverantören Uppsala Vatten och Avfall, kunnat leverera nästan 100 procent ren biogas.

De kommande året höjer bussbolaget ribban ytterligare. Målet för 2018 är minst 85 procent förnyelsebart och 2020 ska man ha nått 100 procent förnyelsebart.

Fotnot: Målet för 2020 är satt både av Gamla Uppsala Buss och Kollektivtrafikförvaltningen UL och omfattar då även regiontrafiken och Upptåget. På sikt är inriktningen att stadstrafiken i ökande grad ska drivas med elbussar och regionbussarna i ökande grad med biogas.

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten