CajsaStina firar 25 år med turné: "Väldigt roligt"

Foto: Pressbild

I år firar CajsaStina Åkerström 25 år som artist och till hösten kommer hon till Uppsala. För 24Uppsala berättar hon om det nya albumet och förväntningarna inför turnén.

delningar

1994 debuterade CajsaStina Åkerström med sitt album CajsaStina och det stora genombrottet fick hon med låten Fråga stjärnorna. I höst firar hon sina 25 år som artist genom att släppa sitt tolfte album och ge sig ut på turné.

– Det känns otroligt märkligt att det har gått 25 år. Samtidigt känns det som en skön position i livet då man har blivit lite säkrare och tryggare i rollen som artist och som människa, säger CajsaStina Åkerström till 24Uppsala.

I början av sin musikkarriär tyckte CajsaStina att det var jobbigt att stå på scen och hon förklarar att hon under sin karriär har behövt ta sig över vissa trösklar för att hamna där hon är i dag. För att råda bot på scenskräcken var det bara att ställa sig på scen och genomföra spelningarna.

– Det har inte funnits något annat alternativ. Det är bara det här jag vill arbeta med, det är en livsstil. Samtidigt har jag haft ett behov av att gå upp på scen.

Vad har varit det roligaste under de här åren?

– Det roligaste är ju den ständiga utmaningen – att man aldrig blir klar. Det känns fortfarande som att man sitter i skolbänken. Det är en rätt skön känsla att känna att man aldrig blir färdig.

Albumet som släpps under hösten har tagit form under drygt fyra års tid, men först nu känner CajsaStina att det är rätt tid att släppa plattan.

– Jag har turnerat mycket och det har gått åt mycket tid till att stå på scen. Saker och ting måste få ta tid och det är nu det är moget.

Inspiration till låtarna har CajsaStina hämtat från sin omgivning genom bland annat filmer och böcker, men även från vad som händer ute i världen och genom möten i vardagen.

– Jag tror att jag har försökt att sätta fingret på vad det innebär att vara människa idag, inte minst att vara kvinna.

De nya låtarna kommer att framföras tillsammans med gamla låtar under turnén i höst. Med på turnén följer också musikertrion Backa Hans Eriksson på bas, Peter Kvint på gitarr och Jakob Ellerstedt på piano. Premiären går av stapeln i Jönköping den 9 oktober. Drygt en vecka senare, närmare bestämt den 18 oktober, kommer turnén till Uppsala där man uppträder på Katalin.

– Jag känner en stor glädje, det ska bli väldigt roligt. De förväntningar jag har är att det ska bli en rolig resa och så hoppas jag att publiken kommer och tycker att det ska bli lika spännande som jag.

FAKTA

Turnéplan:

9 oktober Jönköping, Jönköpings Teater

10 oktober Växjö, Växjö Teater

11 oktober Kalmar, Kalmar Teater

12 oktober Lund, Lunds Stadsteater

13 oktober Linköping, Konsert & Kongress

16 oktober Gävle, Gävle Teater

17 oktober Stockholm, Södra Teatern

18 oktober Uppsala, Katalin

22 oktober Ystad, Ystad Teater

23 oktober Kristianstad, Kristianstads Teater

30 oktober Örebro, Hjalmar Bergmanteatern

31 oktober Karlstad, Scalateatern

1 november Falun, Kulturhuset Tio 14

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar