Centern om Gottsundamammornas nedläggning: "Är olyckligt"

Stefan Hanna (C), kommunalråd. Foto: Uppsala kommun/Pressbild.

Partiet menar att föreningens initiativ ska uppmuntras – inte motarbetas.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott i Uppsala togs bland annat Gottsundamammornas beslut att lägga ner sin verksamhet upp, vilket Centerpartiets kommunalråd Stefan Hanna menar är ett olyckligt besked.

– Civilsamhället är jätteviktigt för att samhället ska fungera så bra och inkluderande som möjligt. Det spelar en särskilt viktig roll i utanförskapsområden. Sådana här initiativ ska uppmuntras, inte motarbetas, säger Stefan Hanna, i ett pressmeddelande.

Gottsundamammorna meddelade i början av november att föreningen temporärt pausade sin verksamhet med anledning av en orosanmälan från polisen. I helgen meddelade föreningen via sin Facebooksida att de lägger ned verksamheten permanent, delvis med anledning av att de drivande eldsjälarna känner sig motarbetade.

- Uppsala kommun är beroende av ideella insatser för utvecklingen av kommunen och Gottsunda. Vi behöver bli bättre på att samverka med civilsamhället och se den mångfald av föreningar, organisationer och även näringsliv som finns i området och kan stödja en positiv utveckling, säger kommunalrådet Jonas Segersam (KD).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar