Cheerleaders från Uppsala grävde guld i USA

Foto: Anki Zandén.

Tränarna: "Vi är helt mållösa"

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Sveriges juniorlandslag i cheerleading för damer, Team Sweden Junior Allgirl vann junior-VM 2019 i Orlando, USA. Titeln är historisk eftersom det är första gången någonsin som ett svenskt lag vinner VM i cheerleading.

Samtliga tränare och medlemmar i det svenska juniorlandslaget är hemmahörande i Uppsala och föreningen GF Uppsalaflickorna.

– Vi är helt mållösa. Det tjejerna presterade var det enda vi tränare kunde önska och att det ledde till ett guld är helt fantastiskt och så stort. Vi är fortfarande kvar på arenan och njuter av vinsten med våra underbara supportrar, säger de fyra tränarna Malin Almskoug, Nicole Helgsten, Elin Svensson och Helena Green, i ett pressmeddelande.

Efter framträdandet haglade gratulationerna in till den svenska delegationen.

– Det var ett professionellt men samtidigt entusiasmerande framträdande. Precis vad sporten eftersträvar, säger Svenska Cheerleadingförbundets förbundsordförande Katarina Eriksson.

Eriksson vill samtidigt påminna om att det är hårt arbete som ligger bakom guldmedaljen som togs natten till torsdagen.

– Som förbund är vi enormt stolta över insatsen och resultatet från utövare och tränare, men även över hur vårt juniorlandslag tagit rollen som sportsliga föredömen. Guldet följer upp fjolårets brons i damklassen och bidrar till att befästa Sveriges starka position inom sporten cheerleading. Återigen, jämförelsen med de resurser och förutsättningar som konkurrenterna har, gör smaken av guldet ännu sötare, säger Katarina Eriksson.

FAKTA

Resultatlista:

1.     Sverige

2.     Norge

3.     USA

4.     Tyskland

5.     Finland

6.     Kanada

Källa: Svenska cheerleadingförbundet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar