Cyklar från Uppsala till Lund – till förmån för Musikhjälpen

På måndag morgon bär det iväg för Anders Eriksson och Michael Johansson på specialanpassad cykel. Foto: Privat.

Barndomsvännerna Anders och Michael utlovar sina följare spännande uppdrag på den 70 mil långa cykelturen.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Anders Eriksson har sedan födseln en CP-skada och ända sedan ung ålder har han och kompisen Michael Johansson gillat att åka ut på fartfyllda äventyr som bland annat skidåkning och dykning. Utöver att radarparet är goda vänner fungerar Michael även som personlig assistent till Anders.

Idén att tillsammans cykla från Uppsala till Lund till förmån för Musikhjälpens insamling till barn och unga med funktionsvariationer, kom när vännerna höll på att planera en annan fysiskt krävande utmaning.

– Jag ringde och frågade Anders om vi skulle ställa upp i Vätternrundan (cykellopp reds anm) och när vi började kolla runt efter vilken typ av cykel vi skulle behöva gled vi in på just Musikhjälpen, säger Michael Johansson.

Med hjälp av sponsorer har vännerna lyckats hitta en cykel som är konstruerad så att bägge två kan sitta på cykeln under färden.

– Jag står för trampandet och Anders håller kontakten med våra följare på sociala medier.

Under den omkring 70 mil långa cykelturen kommer man stanna till i ett flertal städer. Första stoppet blir Västerås, därefter följer bland annat Örebro, Motala och Jönköping.

– I Västerås blir det mest att pusta ut på hotellet och att se till att vi får i oss en stadig frukost dagen efter, säger han.

Under resans uppmanar killarna sina följare att skänka pengar till Musikhjälpen. Men redan nu kan de utlova vissa "extranummer" om de når en viss summa.

– Vi vill såklart få ihop så mycket som möjligt men om vi till exempel når över 15 000 kronor badar vi i Vättern, säger Michael Johansson.

Starten från Uppsala går vid 07-tiden på fredagsmorgonen och planen är att det ska ta mellan sju och åtta dagar att ta sig hela vägen till Lund, där Musikhjälpen i år spelas in mellan den 10-16 december.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar