Laddar

Då börjar försäljningen av de nya lägenheterna – på Ikea

Så här kommer det gå till om du vill köpa en lägenhet.

delningar

Den 29 november inleds försäljningen av 64 BoKlok-lägenheter i den nya stadsdelen södra Gunsta.

Säljstarten kommer att ske på Ikea i Uppsala mellan klockan 17 och 19 och när kvällen är slut dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet i vilken ordning.

– Uppsala är under stor tillväxt och vi är stolta över att vara med och utveckla ett helt nytt område. Här kan vi erbjuda nybyggda bostäder av bra kvalitet till ett bra pris. Nyproduktion är generellt väldigt dyrt men med vår tillverkningsprocess kan vi hålla priserna nere – utan att tumma på kvaliteten. Vi har även uteslutit budgivning så att kunden alltid vet vad det kommer att kosta, säger Timo Lumioja, projektledare BoKlok.

Totalt ska 250 bostäder byggas i fem olika etapper, och lägenheterna kommer ha mellan två och fyra rum (53 kvm, 69/70 kvm och 81 kvm). Projektet är en del i Uppsala kommuns plan på 1 500 bostäder i området. Beräknad inflytt är våren 2019.

– Det är spännande att vi har byggstart för södra Gunsta. Här planerar kommunen att utveckla området med 1 500 nya bostäder som flerfamiljshus, radhus, kedjehus och villor i en lantlig idyll med naturen inpå knuten, säger Erik Pelling, kommunalråd Uppsala kommun.

– Det blir bostäder med hög kvalitet till rimliga priser. Dessutom skapar vi nya mötesplatser, förskola, skola och service i området i takt med att området byggs ut. Gunsta erbjuder en miljö som är unik för Uppsala kommun – med alla beståndsdelar för det goda livet,