Laddar

Då flyttar kockskolan in i Uppsala saluhall

Morgondagens kockar utbildas i skarpt läge.

delningar

I mars flyttar elever från Lernias restaurangutbildning in i Uppsala saluhall. Tanken är att behovet av framtidens kockar ska säkras och att det samtidigt ska vara som ett skådespel för matgäster och andra matintresserade.

– Det är väldigt många som drömmer om att bli stjärnkockar, tyvärr är det alldeles för få som gör slag i saken och utbildar sig till kock. Vår skräddarsydda utbildning inne i Saluhallen blir ett levande skyltfönster för en modern kockutbildning, säger Tomas Lindh, lärare på Lernia, i ett pressmeddelande.

Eleverna kommer laga mat i en ny inglasad del av saluhallen, där de får chans att arbeta i en riktig restaurangmiljö. Besökare kommer att få en inblick i hur framtidens mästerkockar skolas.

Här får kockaspiranterna arbeta med att laga mat i en nyligen ombyggd och inglasad del av Saluhallen. Här får de arbeta i en riktig restaurang- och saluhallsmiljö, samtidigt som besökare får möjlighet att ta del av hur framtidens mästerkockar skolas. I metodköket kommer förutom kockar även servitörer och kafébiträden att utbildas.

Vi är stolta och glada över att kunna främja utbildningen av kockar här i Uppsala. Kockskolan blir dessutom ett mycket trevligt inslag i Uppsala saluhall, säger David Åström, vd på Svenssons Krogar, i pressmeddelandet.

Utbildningen drivs av Lernia i samarbete med Svenssons krogar på uppdrag av Uppsala kommun.