De satsar 150 miljoner i tillväxtföretag

Per Bengtsson, vd på UIC, Erik Wijnbladh, chef fondinvesteringar på Saminvest, Karin Modéen, CFO/vice vd på UIC och Peder Hasslev, vd på Saminvest. Fotograf: Karin Kronvall.

"Tillgången till kapital är ofta en brist hos tillväxtbolag"

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det statliga riskkapitalbolaget Saminvest gör en satsning tillsammans med affärsänglar och investeringsbolag med målsättningen att investera upp till 150 miljoner kronor i startups och tillväxtföretag kopplade till Uppsala Innovation Centre (UIC).

– Tillgången till kapital är ofta en brist hos tillväxtbolag och med tillgång till fonden kommer vi kunna erbjuda en lösning som stärker bolagens ekonomi, säger Karin Modéen, CFO och vice vd på UIC i ett pressmeddelande.

Tillväxtföretag och startups som antas till företagsinkubatorn och acceleratorn Uppsala Innovation Centre erbjuds en startinvestering på 500 000 kronor med möjlighet till följdinvesteringar. Syftet med satsningen är att förstärka bolagens finansiella situation och öka tillväxtmöjligheterna för innovativa bolag i regionen.

– Målsättningen med vår satsning är att förstärka det finansiella systemet kring Sveriges bästa inkubatorer och deras innovativa miljöer, säger Peder Hasslev, vd på Saminvest.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar