De satsar på kampsport i Uppsala: ”Använder hela kroppen”

Foto: Privat.

Startar nytt träningscentrum i Uppsala med fokus på olika kampsporter.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Farshad Farsiani har en mångårig kampsportsbakgrund och har även tävlat professionellt. De senaste 6-7 åren har han och Martin Moretoft diskuterat möjligheterna att starta ett kampsportscenter i Uppsala

– Jag har själv varit aktiv och tränat i Stockholm. Men har inte upplevt att det riktigt fanns något liknande i Uppsala. Sedan gick åren och vi letade efter en bra lokal. Nu har vi till slut hittat en bra. Dessutom har vi nu satt i hop ett team på cirka tio tränare med olika kampsportsbakgrunder, säger Farshad Farsiani. 

Det nya träningscentret ligger i Sala Backe och har fått namnet Supreme gym. Den 18 februari slår det upp portarna för första gången. 

– Vi har fått jättebra respons än så länge. Det är flera som hört av sig och vill skriva upp sig, trots att de inte ens sett stället än, säger Farshad Farsiani. 

Exempel på kampsportsträning som kommer att erbjudas är bland annat Jiu jitsu, thaiboxning, brottning, MMA och judo. Det kommer även att erbjudas bootcamp och nybörjarkurser på träningscentret. 

– Vi vill avdramatisera kampsporten. Vi vill att vanliga människor ska kunna komma hit och känna att det är trevligt folk med en bra gemenskap. Man ska kunna träna här utan någon tidigare bakgrund i kampsport, säger Farshad Farsiani. 

Enligt honom är kampsport ett bra träningssätt, just för att man använder hela kroppen. 

– Man använder hela kroppen på ett annat sätt än vid till exempel styrketräning. Sedan handlar kampsport även mycket om den psykiska biten. Det handlar i grund och botten om disciplin och hur mycket du kan pusha dig själv, säger Farshad Farsiani. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar