Laddar

De ska skaka liv i Ekonomikumparken: ”Den typen fattas idag”

Desert Nova är rockbandet som vill spela den musik de tycker saknas. Nu är det dags för första livespelningen.

delningar

På lördag klockan 13.50 i Ekonomikumparken är det dags för Desert Nova att bjuda på sin första livespelning. Bandet beskriver sin musik som en typ av melodisk rock.

– Vi har många olika influenser vi tre så det är väldigt blandade låtar på vårt debutalbum, säger gitarristen och sångaren David Abe.

– I vår musik kan man höra eller känna igen många olika artister. Influenser är bland andra The Doors, Pink Floyd, Led Zeppelin, Aerosmith och Guns N’ Roses.

Bandmedlemmarna i Desert Nova består förutom David av Michael Sjöberg och Henrik Zetterberg, och även om den musikaliska erfarenheten är stor sedan tidigare inom olika konstellationer är lördagens spelning en ny milstolpe i deras musikaliska karriärer.

– Vi har alla spelat mycket musik förut men det är alltid en speciell känsla när man spelar för första gången med en ny sammansättning och det är jättekul verkligen.

– Det är också extra kul är det att det är under Kulturnatten. Det är en magisk känsla för oss. Det har alltid varit speciellt för oss då vi har spelat många gånger tidigare på just Kulturnatten som vi tycker är en magisk afton.

Michael Sjöberg står liksom David, för sång och gitarr, och Henrik Zetterberg spelar bas.

Ni har ingen trummis?  – Nej, det är jag som spelar trummor på vårt album men på spelningen kommer en kille som heter Niklas König att ställa upp och spela trummor. Vi är jätteglada att han ställer upp för oss på den här spelningen.

Vem gör vad i bandet? – Ofta skriver vi ihop. Någon kommer med en grundidé som vi sedan gör klart tillsammans, och det funkar bra.

Vad är målsättningen med er musik? – Det är att få tillbaka den typen av rockmusik som vi tycker fattas idag.

Ert album finns på Spotify (extern länk), vad kan du säga om det? – Vi släppte albumet efter nyår och jobbade ganska länge på det. Det fick ta tid. Vi hade ingen brådska att bara släppa ut ett album så vi släppte det när vi var nöjda.

Har ni något på mer gång framöver? – Det är inget som är klart men det vi siktar på nu är att börja spela mer ute live. Det är bara att köra på nu helt enkelt och vi kommer utgå från Uppsala och Stockholm till att börja med, säger David Abe.