De vinner årets omsorgspris: "Förebilder för sitt yrke"

Foto: Pressbild Uppsala Kommun.

Priset delas ut av tre nämnder i Uppsala kommun.

delningar

För andra året i rad har Uppsala kommun delat ut omsorgspriset. Priset delas ut av omsorgsnämnden, socialnämnden och äldrenämnden. Varje nämnd delar ut ett pris var. Priset är äran och en summa på 10 000 kronor. De som vinner ska bidra till jämställdhet, god livskvalitet, delaktighet, innovationer och nytänkande på sina arbetsplatser. Alla som ville kunde under våren nominera någon de tyckte passade in i beskrivningen.

Årets tre vinnare heter Stina Göransson, Philip Hedström och Caroline Backlund. Vinnarna uppmärksammades igår på kommunfullmäktiges sammanträde på Uppsala konsert och kongress.

— För mig känns det självklart och viktigt att uppmärksamma medarbetare som visat prov på stor skicklighet och yrkeskunnande inom några av våra viktigaste välfärdsyrken. De är förebilder för sitt yrke och ser till att Uppsalaborna får stöd och omsorg när de behöver den som mest. Med sina arbetsinsatser visar de hur viktiga de här yrkena är för att man ska kunna känna sig trygg och leva ett självständigt liv i vår kommun, säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Stina Göransson är boendeassistent/boendestödjare på en gruppbostad för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Juryn motiverade vinsten bland annat med att Stina har ett brinnande engagemang för sitt arbete. Hon peppar brukarna och försöker få dem att bli så självständiga de kan. Stina ordnar olika aktiviteter och är en stor favorit bland brukarna.

Philip Hedström är vårdbiträde i hemvården Vaksala södra. Juryn lyfter Philips förmåga att skapa fina relationer med sina brukare och att han brinner för sitt yrke. Han ser till att brukarnas individuella behov och behandlar alla med stor respekt.

Caroline Backlund är behandlingsassistent på ungdomscentrum. Av juryn beskrivs hon som en uppskattad medarbetare som gör skillnad. Caroline har varit drivande för ungas delaktighet och egenmakt. Juryn menar att ungdomar blir hörda och lyssnade på tack vare hennes arbete.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar