Laddar

Det här är svenskarnas största semesterskräck

Att åka utomlands kan medföra en hel del orosmoment. Nya siffror visar vilka som är svenskarnas största farhågor under utlandsresan.

delningar

Rån, terrorhot och förlorat bagage är några av de orosmoment som svenskarna har inför att åka utomlands. Men den absolut största semesterskräcken är att bli sjuk. Det visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Ticket.

Nästan hälften av svenskarna, 45 procent, uppger att de oroar sig för att bli sjuka i samband med resan. Framför allt är det personer i åldrarna 31-40 år som oroar sig för sjukdom. Samtidigt uppger 10 procent av de tillfrågade att de inte oroar sig för någonting.

– Svenskarna åker utomlands som aldrig förr trots den ökande oron i världen. De inser att risken för att drabbas av terrordåd är liten och oroar sig istället mer för att bli sjuka eller rånade på semestern, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket Privatresor, i ett pressmeddelande.

De tio vanligaste orosmomenten i samband med en utlandsresa: 1. Bli sjuk (45 procent) 2. Bli rånad eller bestulen (33 procent) 3. Terrorhot (28 procent) 4. Att bagage ska försvinna (19 procent) 5. Att få med sig vägglöss hem (17 procent) 6. Tappa eller glömma passet (16 procent) 7. Att boendet inte ska vara så bra som utlovat (13 procent) 8. Att drabbas av trafikolycka (12 procent) 9. Bli lurad på pengar (12 procent) 10. Förseningar (11 procent)

Källa: Tickets Sifoundersökning

 

 

Relaterade artiklar